marți, 22 decembrie 2009

Mania Sărbătorilor, partea întâi

Ca în fiecare an, de Crăciun, cel mai bucuros şi fericit de această sărbătoare este acela care are in fereastră cele mai împopoţonate chestii.
Norce caz, cum am putea lăsa Crăciunu' să treacă fără să ne impodobim fereştile.
O chestie dintre chestiile tari care îţi fac geamu' să lucească este Iisus-ul luminat. Cu " L " mic. La propriu. Luminat. luminat, pardon. Adecă, o icoană cu Iisus, marca Parohia Română, împrejmuită foarte frumos, într-un mod original, cu beculeţe. Aceste beculeţe pot avea diverse forme şi moduri. De la steluţe, cerculeţe, până la banalele becuri cu bulb iar modurile pot fi colindat, blink-blink, ritmat, alternativ sau pur si simplu aprins.
Să revenim. Ca imagine se poate pune de asemenea si o icoană cu Maria si Pruncul, Sf. Duh, Sf. Treime sau Răpirea din Serai.
O altă chestie şmecheră care te face să pari shukar during holidayz face parte tot din categoria luminiţe. Se numeşte cordonul strălucitor sau superwire. El este cam ca un furtun de spălat grădina, doar ca in loc de conectarea la un robinet îl pui în priză. Şi e lung de cât vrei tu şi cât de ţine portofelu'. În plus, avantajul acestei practici e că forma o dai tu însuţi. Îl poţi împrejmui, pune in x, in zig-zag, cum te duce debla. Geamul va străluci şi va atrage privirile vagi ale trecătorilor.
Practica ce se adresează persoanelor de rând este aceea a crenguţelor, coroanelor sau moşulicilor care atârnă de geamurile proaspăt spălate. Costurile sunt mici, efortul minim şi eficienţa maximă.
În ultimul rând şi de asemenea cel mai penibil mod de a-ţi decora geamul este Maggy.
Persoanele care încă cred şi asteaptă venirea caravanei Maggy pe strada lor pentru a le umple jebele de bani în funcţie de câte produse în cauză posedă în cămară, dulap, sertar.
Tre' să le ştiţi, sunt inimioarele alea şmechere, care încă le aveţi in geam
Hai pa!

2 comentarii: