joi, 24 decembrie 2009

Mania Sărbătorilor, părţile 2 şi 3

Aşa ca intr-o grabă, am să termin trilogia sărbătorilor azi, până nu va fi prea târziu.
Aşadar, parţile 2 şi 3 se compun din : cumpărături şi curăţenie.
Am să încep cu manevra curăţeniei.
De Crăciun, lumea se îngrozeşte când aude de curăţenie. E ca şi cum ar fi ceva ieşit din comun, venit de pe alta planetă. E ca şi cum nu ar mai fi făcut aşa ceva niciodată.
Desigur, impresia este greşită. De ce? Că sunt duşi cu pluta. Ei se gândesc că acel curat, facut din motive calendaristice în data de 24 sau 25 decembrie, trebuie să fie extraordinar. Trebuie sa stergă tot, fiecare obiect, carte, foaie, sa mute toate dulapurile ca să şteargă în spatele lor, sa dea jos tot pentru a-l spăla, orice nebunie de curato-maniac român.
Unele persoane se trezesc încă de dimineaţă şi nu apucă să termine până le vin colindătorii. Iar dacă apucă se întind extenuaţi în pat şi adorm, trezindu-se abia a doua zi .
No, şi care mă-sa mai e farmecul Crăciunului? Că stai toată ziua pe treburi? Nu mai vorbesc de mâncăruri...Nu mai am chef!
Ultima parte a trilogiei este manevra cumpărăturilor.
Ce nebuuuni, nu pot să înţeleg. Să stai ca un debil ore întregi la coadă, evident in hypermarketuri, supermarketuri sau cum le-o mai zice la astea mari. Gen Cora, Kaufland sau Metro. Ceva mare mare, cu produse care se găsesc şi la magazinu' din colţu' blocului.
Ce retardaţi. Să vezi o parcare plină doar în preajma sărbătorilor. Ahh
Poate chestia asta are un mic minus. Mă refer strict la un Crăciun in familie, nu o petrecere sau 100 de invitaţi nuştiu unde. Familist. Că deh, vreo 20 de beri, un salam, o şuncă si câteva mărunţişuri le poţi cumpăra si de la butic, nu eşti nevoit să mergi ca pampasu' în hale mari cu cozi imense. Bleeah
Nu trebuie să fim maniaci! Treziţi-vă! E Crăciunul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu